19 Şubat 2018 Pazartesi

Dell Masaüstü Güncelleme Sonrası Açılmama Sorun Çözümü

Merhabalar,
Uzunca bir aradan sonra tekrar yazıyorum. Aylardır çözüm bulamadığım bir sorunu sonunda çözmüş olmanın verdiği mutlulukla ve belki başına gelecekler için bir çözüm olur düşüncesiyle başıma gelen bir sorunu anlatmak istedim.

Çalıştığım yerde kullanılan bilgisayarlarda bir kaç ay önce gelen windows 10 update sonrası makinelerin bir çoğu arızalandı. Açılan bir kısmını geri yükleme ile düzelttik fakat bir kısmı hiç bir şekilde açılmadı.

Makinelerin garantisi olduğu için garantiden anakart değiştirerek sorunları çözdük ancak garantileri dolan makineler için bir şey yapamadık.

Sayı arttıkça çözüm bulmak için uğraşmaya başladık. Sonunda sorunun biosa müdahale eden bir güncelleme olduğunu anladık. Ancak bu güncelleme neyi değiştiriyordu da bilgisayar açılmıyordu?

Bilgisayar Dell 7010 model ve üzerinde 2x4GB DDR3 12800U ram bulunuyordu. Uzun uğraşlar sonucunda PC 'nin sadece 1GB DDR3 1333U ram ile açıldı. Buradan anladık ki bu güncellemenin böyle bir şeye müdahale ederek değiştirdiği sonucuna ulaştık.

Daha sonra Dell 7010 makineler için 16 Jan 2018 tarihli bir bios update yayınladı.
https://downloads.dell.com/FOLDER04752901M/1/O7010A26.exe
Verdiğim linkteki O7010A26.exe dosyasını mevcut windows ya da PE bir windows yardımıyla, 1GB ram takılarak açılıp uygulandığında tekrar eski 2x4GB ram çalışmaya başladı. Üzerinde A19 var bu güncelleme A26 ile sorun çözüldü.

Uzun lafın kısası eğer güncelleme sonrası bilgisayar açmama sorunu yaşarsanız farklı ramler ile deneyip açan bir ramde bios update yaparsanız sorununun çözülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder